Avokado ar lasi un ikriem

Pamatēdieni
Sastāvdaļas:
nogatavojušies avokado
1/2 citrona sula un miziņa
100 g jogurta bez piedevām
2 zariņi bazilika
1 ēd. k. olīveļļas
sāls, pipari
100 g laša filejas (svaigas)
2 tējkarotes sojas mērces
daži kinzas zariņi
20 g melno vai sarkano ikru
laima sula

1. Avokado mīkstumu, citrona sulu un miziņas, bazilika lapiņas, 1 ēd. k. olīveļļas un jogurtu sablenderē līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
2. Lasi un kinzas lapiņas sīki sasmalcina, pievieno sojas mērci, laima sulu un 1 ēd.k. Olīveļļas.
3. Izlikt marinēto lasi avokado pusītēs (miziņā jābūt aizpildītai 1/3).
4. Virsū izliek iepriekš sablenderēto krēmu un izlīdzina to.
5. Ar tējkarotes palīdzību izveido padziļinajumu avokado sēklas formā. Padziļinājumā izliek ikrus.

Lai labi garšo
Prece pievienota grozam