Izsmalcināta uzkoda: olu pusīte ar maigu sviestu un smalki sagrieztiem zaļumiem, papildināta ar Aļaskas laša sarkaniem ikriem, olīvām un svaigu dilli. Pasniegta ēdamkarotē — lieliski piemērota svētku galdam vai furšetam.
Sastāvdaļas:
Olas — 6 gab.
Sviests — 70 g
Aļaskas laša sarkanie ikri — 100 g
Olīvas — 6 gab.
Dilles (sviestam)
Dilles (dekorēšanai)
Pētersīļi
Pagatavošana:
Novāriet olas cieti un atdzesējiet.
Saputojiet mīkstu sviestu ar smalki sagrieztiem zaļumiem (dillēm un pētersīļiem).
Pārgrieziet olas uz pusēm un, ja vēlaties, izņemiet dzeltenumus.
Olu baltuma pusītēs lieciet zaļumu sviestu, virsū — sarkanos ikrus.
Dekorējiet ar olīvām un dillēm.
Recepte no Alaska Seafood.